Trofeeën en kandidaten voordragen

De Conny van Rietschoten Trofee, Flyer Trofee, Coach van het jaar Trofee en Maas Trofee

De Conny van Rietschoten Trofee valt onder de jurisdictie van de Stichting Zeiltrophy. De Stichting heeft tot doel het bevorderen van de zeilsport, onder meer door het jaarlijks toekennen en uitreiken van de Conny van Rietschoten Trofee en drie nevengeschikte prijzen: de Flyer Trofee, de Coach van het Jaar Trofee en de Maas Trofee.

 

Conny van Rietschoten Trofee

Deze trofee is voor de Zeiler van het Jaar. De trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.

 

Flyer Trofee - Jeugdtalent van het jaar

Deze trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, dat hele kalenderjaar 21 jaar of jonger is. Deze persoon is een andere dan de Zeiler van het Jaar.


Coach van het Jaar Trofee

Deze trofee gaat naar de beste coach die zijn of haar sporter tot bijzondere prestaties wist te begeleiden.

 

Maas Trofee

Deze trofee is een oeuvreprijs, voor een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.

Voordragen

Kandidaten voor de Conny van Rietschoten Trofee, de Flyer Trofee, de Coach Trofee en de Maas Trofee kunnen door iedereen worden voorgedragen.  De jury kiest uit de voorgedragen kandidaten voor iedere Trofee (behalve de Maas Trofee) een aantal genomineerden.

Tijdens een aantal voorgaande edities van het Zeiler van het Jaar Gala was er voor de aanwezigen in de zaal de mogelijkheid om hun voorkeurstem uit te brengen voor een beperkt aantal genomineerden. Dit jaar is in gezamenlijk overleg tussen het Watersportverbond en de Stichting Zeiltrophy besloten om de winnaars van alle trofeeën (als vanouds) weer door de jury te laten bepalen.

Belangrijk: men kan voor ALLE vier de trofeeën kandidaten voordragen, dus ook voor de Maas Trofee! Alleen komen er voor de Maas Trofee geen genomineerden uit voort maar bepaalt de jury in één keer de winnaar.

 

Het is niet meer mogelijk om mensen voor te dragen voor het Zeiler van het Jaar Gala 2023.

Partners