De Trofeeën

De Conny van Rietschoten Trofee, Flyer Trofee, Coach van het jaar Trofee en Maas Trofee

De Conny van Rietschoten Trofee valt onder de jurisdictie van de Stichting Zeiltrophy. De Stichting heeft tot doel het bevorderen van de zeilsport, onder meer door het jaarlijks toekennen en uitreiken van de Conny van Rietschoten Trofee en drie nevengeschikte prijzen: de Flyer Trofee, de Coach Trofee en de Maas Trofee. De  Conny van Rietschoten Trofee wordt door een jury toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.

 

Conny van Rietschoten Trofee

Deze trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.

 

Flyer Trofee - Jeugdtalent van het jaar

Deze trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, dat hele kalenderjaar 21 jaar of jonger is. Deze persoon is een andere dan de Zeiler (m/v) van het Jaar.

Coach van het Jaar Trofee

Deze trofee gaat naar de beste coach die zijn of haar sporter tot bijzondere prestaties wist te begeleiden.

 

Maas Trofee


Deze trofee is een oeuvreprijs, voor een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.

Voordragen

Kandidaten voor de Conny van Rietschoten Trofee, de Flyer Trofee, de Coach Trofee en de Maas Trofee kunnen door iedereen worden voorgedragen.  De jury kiest uit de voorgedragen kandidaten voor iedere Trofee (behalve de Maas Trofee) een aantal genomineerden.

Belangrijk: men kan voor ALLE vier prijzen kandidaten voordragen, dus ook voor de Maas Trofee! Alleen komen daar geen genomineerden uit voort maar bepaalt de jury de winnaar.

 

 

 

Partners