Genomineerden

Wie maken er kans op de prijzen tijdens het Zeiler van het Jaar Gala? Lees hier meer over de genomineerden van het jaar 2019

Alle genomineerden van het Zeiler van het Jaar Gala 2019 zijn bekend! De jury heeft afgelopen week gekozen uit de vele inzendingen. Een lastige opgave, afgelopen jaar zijn er weer zoveel mooie prestaties geleverd door de vele zeilers die Nederland rijk is. Dinsdag 5 november worden de felbegeerde trofeeën uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala in het Zuiderstrandtheater te Scheveningen.


Over het Zeiler van het Jaar Gala

Het is een bijzonder evenement waar Nederlands toppers uit alle facetten van de zeilsport bij elkaar komen en de hoogtepunten van het afgelopen zeiljaar vieren. Het Zeiler van het Jaar Gala is een samenwerking van het Watersportverbond en Stichting Zeiltrophy.

De Conny van Rietschoten Trofee is dé zeilsport-prijs van Nederland en wordt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport. Daarnaast wordt de Flyer Trofee uitgereikt aan het jeugdtalent van het jaar en wordt de eretitel Coach van het Jaar toegekend. Voor de Coachprijs kan gestemd worden op 5 november tijdens het Gala. Als laatste zal door de KR&ZV De Maas een oeuvre prijs uitgereikt worden aan een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.


Genomineerden Conny van Rietschoten Trofee

Kiran Badloe
Bij het EK in Palma de Mallorca haalde Kiran Badloe dit jaar de eerste Europese titel binnen. Tot de laatste wedstrijddag moest hier strijd voor worden geleverd. De wereldtitel veroverde hij in september in Italië. Tijdens beide evenementen werd er strijd geleverd met zijn vaste trainingsmaatje Dorian. De strijd om het olympisch ticket voor Tokyo 2020 blijft voortduren tussen Kiran en Dorian. Dit met een grote positiviteit, vriendschap en doorzettingsvermogen.

Mark Slats
Zoals op zijn website vermeld staat “een avonturier met een missie”. Niets is minder waar. Mark gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Misschien een vreemde eend in de bijt bij deze genomineerdem, maar zijn deelname aan de Golden Globe Race rechtvaardigt zijn nominatie. Rond de wereld in 214 dagen, alleen aan boord van een 10 meter kleine boot, zonder moderne communicatiemiddelen, grote golven en met heel veel doorzettingsvermogen. Het grote onthaal in de haven van Scheveningen gaf goed aan hoe iedereen met Mark had meegeleefd.

Mischa Heemskerk
Mischa is een ultieme cat zeiler’. Dit jaar werd hij in Weymouth met een grote voorsprong voor de tweede keer wereldkampioen in de A-Cat. Ook de titel van het Open Duits kampioenschap staat dit jaar op zijn naam. Mischa is actief in de ontwikkelingen van het cat zeilen en behaalt jaar na jaar hoge resultaten.


G
enomineerden Flyer Trofee:

Marissa IJben
Na een mooie 5e klassering op het EK Laser 4.7 van 18 t/m 25 mei in Hyeres, won de 16-jarige Marissa tijdens het EK Radiaal Jeugd begin juli voor de kust van Athene het zilver in het onder 17 jaar klassement in een bijzonder sterk internationaal veld. Daarna miste Marissa op 2 punten het podium en kon ze meer dan tevreden zijn met een hele knappe 4e plaats op in de Laser Radiaal klasse op het ISAF Jeugd WK van 15 t/m 19 juli in Gdynia.

Sil Hoekstra
De 20-jarige Sil Hoekstra heeft afgelopen jaar zijn surftalent weer meer dan bewezen. In het EK onder 21 jaar eindigde hij op de vijfde plek. In het overall klassement van de Medemblik Regatta pakte hij eveneens de vijfde plaats. Sil greep op het WK RS:X U21 naar het brons, waarmee hij zijn nominatie voor de Flyer Trofee verdient.


G
enomineerden Coach van het Jaar:

Rob Sepers

Gerd-Jan Poortman


M
aas Trofee

Wordt bekend gemaakt en uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala.

Partners